Posvet Poslovanje z nepremičninami

Zaključki 20. posveta


18. in 19. novembra je v Portorožu potekal že 20. posvet Poslovanje z nepremičninami. V dvodnevnem programu so se v 5-ih sekcijah zvrstila številna zanimiva predavanja.

Prvi dan sta zbrane nagovorila Matija Pavliha z Ministrstva za okolje in prostor ter Jožka Hegler s Stanovanjske zbornice Slovenije. Plenarni seji sta v popoldanskem času sledili Finančno računovodska sekcija ter stanovanjska sekcija. Zvrstili sta se tudi dve okrogli mizi. Na prvi so nepremičninski strokovnjaki spregovorili o razmerah na stanovanjskem trgu, na drugi pa so o Pravilniku o upravljanju večstanovanjskih stavb udeleženci lahko razpravljali z Anito Hočevar Frantar (MOP) in Vero Zevnik (GZS ZPN).

Drugi dan je bila prvič na sporedu sekcija za nepremičninske posrednike, kjer je bilo predstavljeno tudi Združenje družb za nepremičninsko posredovanje. Predsednik Združenja ocenjevalcev nepremičnin je delo združenja povzel v enem izmed predavanj v sekciji ocenjevalcev vrednosti nepremičnin. Udeleženci posveta so veliko zanimivih podatkov dobili tudi v sekciji o urejanju pripadajočih oz. funkcionalnih zemljišč.

Ob jubileju so bila na slavnostni večerji podeljena tudi priznanja in zahvale za dolgoletno sodelovanje ter prispevek k razvoju posveta Poslovanje z nepremičninami. Prejemniki priznanj so bili:

- Jožka Hegler, Stanovanjska zbornice Slovenije,
- Anita Hočevar Frantar, Ministrstvo za okolje in prostor,
- Primož Pirc, Stanovanjski sklad RS,
- Janez Frelih, dolgoletni predsednik GZS Zbornice za poslovanje z nepremičninami,
- Franc Pirc, predsednik GZS Zbornice za poslovanje z nepremičninami.

Podeljena je bila tudi nagrada za najboljše upravnikovo poročilo za leto 2008. Letos je kriterije strokovne komisije najbolj zadovoljilo poročilo podjetja SPL d.d. iz Ljubljane.


Pripeti dokumenti

Avtor: Zala Koželj